Art Clay Silver

Arteljee

Zilver, glas en meer door Anne Ceustermans

Hierboven enkele voorbeelden van eerder gemaakte werken.  Zie je een juweel dat je mooi vindt of wil je elementen uit verschillende juwelen combineren kan je me altijd contacteren.  Ik kijk dan even of dat wat jij vraagt haalbaar is.  Het is echter onmogelijk het identieke juweel opnieuw te maken, elk stuk is uniek omwille van het handwerk

  • Juwelen in zuiver zilver.
  • Ringtops in glas.
  • Relatieringen.
  • Zilveren toebehoren als kettingen, oorhaken, ...
  • Ontwerpen van juwelen.
  • Combinaties van zilver  glas.
  • ...

Bij de creatieve workshops in Art Clay Silver maak je op enkele uren tijd je eigen zilveren juweel.


Art Clay Silver bestaat uit gerecycleerd zilver, water en een organisch bindmiddel.  Het laat zich verwerken zoals een gewone fijne klei.  Wanneer je juweel gevormd is in de zilverklei wordt het gedroogd, geschuurd, versierd en vervolgens gebakken in een kleine keramiekoven.  Het water en bindmiddel verdwijnen door de hoge temperaturen en je bekomt een juweel dat voor 99,9 % uit zilver bestaat.


De workshop duurt 3 à 3,5 uur.  Wanneer je voor de eerste maal met Art Clay Silver werkt, raad ik aan een hanger, oorbellen of bedels te maken.  Een ring is echter ook mogelijk, maar dan moet je rekenen dat je een half uurtje langer werkt.


De kostprijs voor de workshop is € 65,- per persoon.  Inbegrepen is 10 gram zilverklei, het gebruik van zilverpasta en -spuit. Het gereedschap is in bruikleen.  Eventuele extra steentjes, oogjes, ... kunnen ter plaatse aangekocht worden.


Voor de data van de workshops vind je een aparte pagina op deze website.  Je kan individueel inschrijven op de vooropgestelde data of vanaf 4 personen een datum afspreken.  De workshop kan vanaf 4 personen ook bij jou thuis doorgaan.  Een gezellige avond of middag gegarandeerd.